Kapellenlentefestival

Zondag 26 mei 2019 staat het 5 e Kapellenlentefestival op de agenda. Inschrijving is inmiddels mogelijk!!

Op zondag 27 mei 2018 organiseerde wij voor de 4e keer op rij het Kapellenlentefestival. Door het centrum van Roosendaal stonden 4 podia verspreid waarop wij 17 kapellen ontvingen en meer dan 300 muzikanten.

Het verbaasde ons eigenlijk dat een stad als Roosendaal met zoveel kapellen geen kapellenfestival had. Nadat in 2015 spontaan het idee ontstond dit te organiseren  is er dat jaar met veel kunst en vliegwerk en met de dol enthousiaste inzet van een aantal bandleden gelukt dit binnen 8 weken te realiseren. 

Het bleek een groot succes, waar we in 2015 nog 14 kapellen ontvingen was dat in 2016 al 25 kapellen en moesten we er ook nog teleurstellen. Kapellen uit heel Brabant waren vertegenwoordigd en zelfs uit België kwamen de muzikanten naar Roosendaal. In de eerste 2 edities waren de weergoden ons niet gunstig gezind maar ondanks het slechte weer kwamen vele bezoekers op het festival af en was er een gezellige sfeer. Vanwege omstandigheden werden de uitnodigingen voor 2018 later verstuurd dan normaal waardoor er iets minder bandjes aanwezig waren maar desalniettemin was ook deze editie een grandioos succes.

Van Gin Kaante zet zich in om voortaan iedere laatste zondag in mei dit festival te organiseren. Aangezien de werkzaamheden voor zo een kleine club als die van ons wel erg veel zijn hopen we dat er een aantal vrijwilligers opstaan om ons een handje te helpen. De eerste heeft zich al aangemeld. 

Reacties gesloten.