Kapellenlentefestival

Zondag 26 mei 2019 was het 5 e Kapellenlentefestival.

Op zondag 26 mei 2019 organiseerde wij voor de 5e keer op rij het Kapellenlentefestival. Door het centrum van Roosendaal stonden 4 podia verspreid waarop wij 13 kapellen ontvingen en meer dan 200 muzikanten.

Het verbaasde ons eigenlijk dat een stad als Roosendaal met zoveel kapellen geen kapellenfestival had. Nadat in 2015 spontaan het idee ontstond dit te organiseren  is er dat jaar met veel kunst en vliegwerk en met de dol enthousiaste inzet van een aantal bandleden gelukt dit binnen 8 weken te realiseren. 

Het bleek een groot succes, waar we in 2015 nog 14 kapellen ontvingen was dat in 2016 al 25 kapellen en moesten we er ook nog teleurstellen. Kapellen uit heel Brabant waren vertegenwoordigd en zelfs uit België kwamen de muzikanten naar Roosendaal. In de eerste 2 edities waren de weergoden ons niet gunstig gezind maar ondanks het slechte weer kwamen vele bezoekers op het festival af en was er een gezellige sfeer. Vanwege omstandigheden werden de uitnodigingen voor 2018 later verstuurd dan normaal waardoor er iets minder bandjes aanwezig waren maar desalniettemin was ook deze editie een grandioos succes net als deze, voor ons laatste, editie in 2019.

Van Gin Kaante heeft besloten het stokje door te willen geven zodat een andere groep zich voortaan gaat inzetten om iedere laatste zondag in mei dit festival te organiseren. Wij willen volgend jaar graag als deelnemers op de podia staan. Voor serieuze kandidaten liggen de draaiboeken en adviezen klaar. Deze kunnen zich melden via info@vanginkaante.nl

 

Reacties gesloten.