Hoe het begon….

Vanuit de spaarkasvereniging bij het toenmalige café Floorence besloten 17 personen een bandje op te richten. Er waren er slechts 7 die noten konden lezen en de rest behielp zich met het zogenaamde spijkerschrift. De eerste carnaval waren er amper 6 nummers op het repertoire en u snapt het al het klonk VAN GIN KAANTE.

Inmiddels is dat wel anders, iedereen leest muziek, en het repertoire is inmiddels fors uitgebreid. Na de sluiting van het café Floorence verkaste ze naar de buren café de Sjoes. De repetities zijn op donderdagavond van 20.30 tot 22.15 uur. Van Gin Kaante repeteert, met uitzondering van de zomerperiode, het gehele jaar waardoor ze ook op andere gelegenheden in het jaar te horen zijn. 

Van Gin Kaante is herkenbaar aan hun oranje/rode uitdossing maar een stukje van onze bekendheid komt ook door de vlag die tijdens de carnavalsdagen vele gevels siert in “Tullepetaonestad” (Roosendaal). Het idee van deze vlag is ontsproten aan het brein van onze Van Gin Kaante lid Edwin Maas die wel meer creatieve ideeën heeft waardoor Van Gin Kaante ook al een aantal keer de blauwe dassen tijdens het zeulbandspektakel won.

Sinds 2015 organiseert Van Gin Kaante op de laatste zondag in mei het “Kapellenlentefestival” op verschillende podia in het centrum van Roosendaal laten kapellen uit alle windstreken hun muziek horen. Het festival groeit nog steeds en trekt in grote getale het publiek naar de stad. Meer informatie vind u op deze site.

Onze muzikaal leider heeft afscheid genomen van onze club en zijn wij dus naarstig op zoek naar iemand die ons gezellige clubje van 15 mannen en vrouwen muzikaal in het gareel kan houden. Iemand die de capaciteiten heeft om voor een ieder op zijn eigen niveau het maximale eruit te halen. Hij of zij mag natuurlijk ook zelf een deuntje meespelen. Aangezien je met 15 personen qua bezetting kwetsbaar bent zijn wij ook nog op zoek naar wat muzikanten die Van Gin Kaante wil komen versterken. Interesse? Kom eens langs op 1 van onze repetitie’s. Meer info of aanmelden kan via info@vanginkaante.nl

Reacties gesloten.